Marka Lisans İşlemi Tescilli bir markanın sahibi, başkalarına markasının kullanım hakkıyla ilgili izin veya lisans vermek istiyorsa, lisans işlemi gerçekleştirmesi gerekir. Bu sayede marka hakkı yine marka sahibinde kalır; ancak belirlenen koşullara göre marka sahibi, istediği kişi veya kuruluşlara markasının kullanım hakkını lisans işlemi ile sunmuş olur.
Günümüzde pek çok marka, lisans işlemleri sayesinde markasını büyüterek isim hakkı vererek geniş kitlelere ulaşma imkanı bulmaktadır. Lisans veren marka sahibi, markasıyla ilgili sahip olduğu tüm hakların kullanımını tamamen devredebildiği gibi, tüm hakları vermeden belirleyeceği şartlar çerçevesinde sadece kullanım hakkı da verebilir.
Lisans verilirken süre belirtmek zorunludur. Lisans işlemi 1 yıldan 10 yıla kadar uzayabilir. Şekil itibarıyla marka tescili 10 yıllık olduğundan, lisans da 10 yıl süreyle kısıtlıdır.
Lisans veren kişi, lisansı başkasına verme koşulunu yazmak istiyorsa bunu açıkça belirtmek zorundadır. Özellikle belirtilmediği takdirde, lisans alan kişi başka bir şahsa lisans veremez.
Danışmanlık ve Belgelendirme Talepleriniz için bize ulaşabilirsiniz
Marka Tescil
Markanızı tescil ettirmenizdeki amaç; sadece başkalarının haksız kazanç sağlamasını önlemekten öte, haksız kazanç sağlıyor iddiası ile sizin önlenmenizin de önüne geçmektir. Çünkü; bu durumda,
Patent Tescil Sistemi : Buluş sahibine, buluşunu kullanma ve kullandırma konusunda bir özerklik vererek, diğer insanları da buluşlar yapmaya teşvik eder.
Bir ürünün tümü veya bir parçası yada üzerinde bulunan süslemenin çizgisi, rengi, belirli yapısı, şekli, sesi, esnekliği veya diğer karakteristik özellikleri ile insan duyuları tarafından
Bir Buluşun Faydalı Model Belgesi Verilerek Korunması İçin Taşıması Gereken Nitelikler ; a-Yenilik : Faydalı model başvurusuna konu olan buluş başvuru tarihinden önce